Thursday, May 28, 2009

Ungaria cu solzi, branhii si carapace


Nu, nu e nimic din chestiile la care va ganditi citind titlul


Nimic derogatoriu, nu va grăbiţi, mi se brehane de declaraţiile preşedintelui maghiar, de reacţia preşedintelui Băsescu, luptele pentru patrie şi neam, orice chestii ţinând de “râul-ramul”.Simple “statements of facts” legate de cei 28 de monarhi (din 52) ai Ungariei cu data de naştere.
Doamnelor şi domnilor, din 28 de monarhi cu zi de naştere înregistrata-n anale, 7 în zodia Peştilor şi 5 Raci. Asta, puteţi spune ce veţi voi să spuneţi, e orice altceva decât întâmplare. Ce va fi fost de fapt, mi se pare la fel de greu de ştiut, dar 25% Peşti şi un maxim de 3 în succesiune e deja niţel cam mult pentru cumătra statistica. Başca 17 şi ceva la sută raci. Daca ar fi fost la întâmplare, procentul normal era de 8.33.Se zice că Gemenii sunt un semn ceva mai frecvent întrucât people când îsi termină concediul (urban) sau muncile agricole (rural) se pun mai intensiv pe exerciţiile preliminare făcutului copiilor, ceea ce, dacă adaugaţi nouă luni din septembrie, duce treaba prin mai-iunie.Nici vorbă ! Regii şi reginele Ungariei se pare că aveau porniri “de dulce” văratece, prin iunie. Şi puţin mai rar, dar nu mult, prin Brumărel. Ca urmare, densitatea neaşteptată de înotatori şi cărăpăcioşi încoronati. Inclusiv, dintre aia cu solzi, dear to all Romanians datorită originii (deşi ungurii l-au coafat pe Iancu de Hunedoara cu ipoteza că era bastard al lui Sigismund de Luxemburg, nu cumva să rezulte că ar fi fost romanii cauza), Matei Corvin.Nu ştim despre cei 24 de monarhi din restul listei. Dar chiar şi adunându-i pe aceia, densitatea celor două zodii ramâne mare.Şi cu asta am încalecat pe-o şa şi v-am spus povestea semnelor de apă maghiare şi încoronate uite-aşa. Veni, vidi es megyunk haza. Şi: nu exageraţi cu astrologia, că se lasa greu la lingurică şi vă poate cauza greţuri în CV.
P.S. II In Imperiul Romano-German, din 45 de monarhi (o parte au fost şi ai Ungariei), 31 au data naşterii cunoscută. Din care 5 scorpioni, din care 4 se chemau Henric.

No comments: