Monday, June 15, 2009

Nu mai luam atitudine!

Acum cateva zile am primit un e-mail de la un prieten din Targu Jiu , care era foarte deranjat de ce se intampla in Romania.Dau un copy-paste dupa e-mail,si mai jos ii dau si raspunsul sperand ca va ajunge intr-o zi sa il citeasca.

''Romanii nu mai iau atitudine in nici o privinta, dupa 50+20 de ani de indobitocire romanul a devenit un animal cuminte, prost, supus, usor manipulabil.Poti sa le faci absolut orice ca ei nu isi vor manifesta gandurile. Se intampla extraordinar de multe lucruri rele iar romanul de rand vede si tace ca oaia.Ca exemple putem da: politicienii care mint si fura, politia care sta degeaba, tiganii care fac legea in cartiere, mitocanii, vagabonzii, boschetarii.Toti il dereanjeaza pe roman dar el nu mai are curajul si energia sa spuna ceva.Cum s-a ajuns la asa ceva ? Ce a pierdul romanul in cei 70 de ani ?''

1) Pai politicienii mint si fura. ok... te invit sa iei un cutit si sa mergi sa-l omori pe unu dintre ei, poate se invata ceilalti minte. sau poate prin atitudine intelegi sa-ti faci un blog unde sa te vaiti cum fura politicienii care se ..... pe blogul tau?
2) Politia sta degeaba. nu e adevarat. daca nu ma crezi, du-te si omoara pe cineva, sa vedem daca scapi. problema este ca oamenii au asteptari mult prea mari de la alti oameni, doar ca imbracati in albastru.
3) Tiganii fac legea in cartiere. Am tot auzit asta, sint curioasa care tigani, care cartiere? am fost intr-o gramada de cartiere si am cunoscut o groaza de tigani, insa nici unu nu facea vreo lege. Oricum, simplul fapt de a locui intr-un cartier de tigani, chiar si fara ca respectivii sa faca vreo lege e un semn ca nu prea te-ai descurcat in viata.
4) Mitocanii. Pai sa zicem ca un mitocan face o mitocanie. atunci eu ma duc si ii fac morala, apelind la inteligenta lui de om. Prin urmare imi iau un cutit in cap. Cealalta varianta, sar peste morala si ii infing eu un cutit in cap, ma aresteaza politia de la punctul 2, care... "sta degeaba".
5) Vagabonzi si boschetari. singura chestie pe care poti sa le-o faci este sa nu le dai nimic. insa 95% din oameni se pare ca sint prosti ca noaptea, pardon, foarte milosi.

In concluzie, nu exista vreo "atitudine" LEGALA pe care s-o iei si care sa aibe vreun efect benefic. Si asa este peste tot, din aceasta frustrare s-au nascut benzile desenate cu tot felul de eroi care pedepsesc criminalii in afara legii...

No comments: