Friday, July 3, 2009

O tara de nazisti...


Traiesc de aproape trei ani in Austria, ceea ce stiti cu totii din profilul meu.Fiecare se gandeste: '' Wow!Una dintre cele mai influente puteri economice ale Europei, cu salariul minim de 1000€,cu un aflus turistic foarte bogat, cu fabrici si uzine, firme si firmulite fara numar, deci cu un numar foarte mare de locuri de munca, cu oameni care traiesc bine la care luxul e un strict necesar si care deci ar trebui sa fie foarte prietenosi din vreme ce nu au probleme.
Ei bine, dragii mei, va inselati.Tin sa precizez ca locuiesc la 50 Km de locul unde s- aflat cel mai mare lagar de concentrare nazist din Austria, si al doilea cel mai renumit din Lume dupa Auschwitz din Germania: Mauthausen. Tara in care traiesc are o populatie de 8 milioane de locuitori din care 65% sunt straini, 10% sunt pensionari*** si inca 10% sunt copii.Mai raman 15% care reprezinta clasa...''muncitoare'' austriaca. Acum sa va expun mai pe larg cum muncesc austriecii si va dau un exemplu pe care il am sub nasul meu. De mai bine de 2 saptamani se repara strada chiar in fata blocului meu.Deci stau in diecare zi si rad tinandu-ma cu mainile de burta de circul ce se desfasoara la 3 metrii de mine. Dimineata la ora 6 cand ma trezesc, imi arunc privirile pe fereastra.Primii care sosesc pe santier sunt 3 tineri pana in 25 de ani care nu arata nicidecum ca austriecii.Sunt probabil albanezi sau iugoslavi.Stau 5 minute sa isi bea cafeaua in fata benzinariei de peste strada si incep sa munceasca pana la epuizare.La vreo ora si jumatate vin si austriecii la locul de munca, cu ecipamente curate si ochi lipsiti de oboseala zilei anterioare.Stau pe marginea santierului fumand tigari scumpe, nu Memphis-ul poporului( care e cu 1 € mai ieftin) si privesc, si discuta, si de amuza pe seama celor 3 tineri care muncesc din zor de teama sa nu isi piarda job-ul.Austriecii nostrii, 6 la numar nu muncesc niciodata.Concluzie: Trei straini muncesc si 6 austrieci stau pe margine si comenteaza dand indicatii dara sa ridice nici macar un deget.
Austriecii sunt o rasa parazita care se hraneste din munca strainilor pe care ii uraste dar pe care nu ii poate inlatura de frica infometarii.
Din cei 10% ai clasei muncitoare austriece, 6% au serviciul la birou sau pe post de sef in fabrici, magazine sau santiere si restul de 4% sunt someri pentru ca nu vor sa munceasca.Si asa somajul aici este de 770€ pe luna. In momentul in care un strain este capabil sa lucreze in mijlocul austriecilor atunci e privit cu ochi rai si fiecare incearca sa ii bage bete in roata.
In fabrici, in magazine, in Super-Market-uri, in restaurante si alte firme 90% din personal este format din straini. In loc sa fie multumiti ca ei nu trebuie sa munceasca si ca salariul sau somajul lor vine tot de la noi, ei incearca sa ne faca greutati la tot pasul.Daca ar avea incotro ne-ar extermina ca pe iudei.Sunt mandrii de ce au facut acum aproape 60 de ani.Sunt mandrii ca Adolf Hitler este nascut in Austria.Exista un local in apropiere care a devenit obiect turistic numai pentru ca acolo a mancat si abaut Hitler.Si sunt mai mult ca sigura ca daca Austria ar fi avut marimea si puterea esonomica a SUA, ar fi inceput de mult al 3-lea Razboi Mondial.
Acum dragii mei sper ca intelegeti unde traiesc eu: in cusca cu lei! O jungla care ofera din pacate o stabilitate economica mult mai mare fata de Romania.Asat e si motivul pentru care am ramas aici.
***Pensionarii sunt cei mai de temut in Austria pentru ca sunt oameni fara activitate de la care te poti astepta la orice.Te poti trezi cu politia la usa in miezul noptii numai pentru ca iti suna telefonul prea tare, iti iau randul la cozi in Super-Market, iti striga in spate in parc sa nu mai asculti muzica pe telefonul mobil, incearca sa produca accidente in circulatie numai ca sa incaseze bani si asa mai departe.Feriti-va de pendionari!

No comments: